Akoestiek kerk

De akoestiek in een Kerk wordt vaak als mooi ervaren voor het koor, de samenzang in en het kerkorgel. Echter een teveel aan galm zorgt vaak voor verminderde  (spraak)verstaanbaarheid waarnaast ieder geluid van de bezoekers verstorend kan werken (kuchen en hoesten..). Het volume van een kerk speelt  een grote rol in de mate van de galm, aangezien dit een belangrijke factor is in de akoestiek..

De kerk als multifunctionele toepassing
Het verbeteren van de akoestiek binnen een kerkgebouw kan te maken hebben met het optimaliseren van de spraakverstaanbaarheid tijdens een kerkdienst (begrafenis, huwelijk, wekelijkse dienst etc)  of voor een andere activiteit waarvoor een kerkgebouw tegenwoordig vaak dienst doet. Dit kan varieren van een expositie ruimte, kantoor ruimte of een uitgaansgelegenheid. Iedere activiteit zal een andere akoestiek vereisen. 

Maatwerk in de kerk
Afhankelijk van de activiteit en daarmee de wens tot het creƫren van een bepaalde akoestiek kan een juiste oplossing worden gevonden. Een belangrijk aspect bij het toepassen van akoestisch materiaal in een kerk is het vinden van een ontwerp dat passend is in een dergelijke karakteristieke omgeving met authentieke aspecten. Wij kunnen u helpen om te komen tot de juiste balans van optimale functionaliteit met toegepaste design techniek.
Akoestiek heeft al vele kerkgebouwen akoestisch geoptimaliseerd. U bent bij ons aan het juiste adres.