Akoestiek in horeca

Iedereen maakt het wel eens mee, u komt in een gezellig restaurant of eet-cafe en hebt zin in een leuke avond. Wanneer u aan tafel gaat zitten valt het rumoer ineens op. Het blijkt dan dat de ontwerper van de gelegenheid  niet gedacht heeft aan de akoestiek in de ruimte. Het resultaat is een avond hard tegen elkaar praten vanwege slechte verstaanbaarheid of weinig privacy zodat uw avondje niet verloopt zoals u had verwacht.

Waarom is de akoestiek in de horeca zo belangrijk
Zakelijk succes is in geen enkel ander bedrijf zo afhankelijk van de sfeer van de ruimtes als in de horeca. Hierbij spelen niet alleen de plaats en de inrichting een belangrijke rol, maar ook de akoestiek in het restaurant. Een adequate geluiddemping voor de horeca zorgt er voor, dat er geen overmatige galm van invloed is op het welzijn van de gasten.
De geluidshinder in restaurants en cafe’s laat zich daadwerkelijk verbeteren met de juiste akoestische materialen. Het resultaat is tevreden klanten die zich op hun gemak voelen en langer zullen blijven hetgeen resulteert in een optimale omzet

Hoe pakken wij de problemen aan
Naast het in kaart brengen van de nagalmtijd en/of een simulatie berekening uit te voeren kunnen we een voorstel doen op de toepassingsmogelijkheden  Speciaal tegen restaurant geluiden bieden wij subtiele geluidsisolatie oplossingen zoals het monteren van geluiddempende plafonds in restaurants. De geluidsabsorbers kunnen gemakkelijk worden gemonteerd op muren en plafonds dankzij hun visueel onopvallende verschijning en indien wenselijk kunnen ze dienen als sterk visueel ondersteunend element in de ruimte. Zo wordt een betere geluidsisolatie van het restaurant gewaarborgd, waarbij de juiste  sfeer gewaarborgd blijft.